Yaşasın ;sonunda bahar geldi! Feng Shui ile enerjimizi arttırmanın tam zamanı…
Beş bin yıllık geçmişi olan feng Shui ,’rüzgar’ ve ‘su’ anlamına gelen, doğada var olan yaşam enerjisini,yaşanılan mekanlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren bir çin öğretisidir.Feng Shui çevremizi saran hayat enerjisini (Chi) arttırır ve canlandırır.
Evlerinize, bahçelerinize ilkbaharın nasıl ki bedenemizdeki uyanışa kulak verecek tazelenme, arınma ihtiyacı hissederiz. Mekanlarımız da aynı ihtiyaç
içindeler.Evlerimiz de tıpki bedenimiz gibi ,nefes almak –tazelenmek ister.Onlara kulak verelim ve küçük adımlarla bahar temizliğine başlayalım.
Evlerimizi elden geçirelim:
İşe öncelikle evlerimizdeki işe yaramayana –bozuk eşyalardan başlayalım.Bu eşyalar enerjiyi durağanlaştırır.Dağınıklık aşırı hale geldiğinde evinizin enerjisi tıkanır.Kullanmadığınız eşyalarınzı ihtiyaç sahiplerine verin,onarılmasını bekleyen eşyalarınızı onarın.Su damlatan musluklar,çalışmayan saatler,kırık sandalyeler enerji akışını olumsuz etkiler.
İlkbaharın taze enerjisini evlerimizin içine alalım.Evlerinizi havalandırın,temiz havanın içeri nüfuz etmesini,evin nefes almasını sağlayın.gün içerisinde ,evin,mümkün olduğunca çok ışık ve güneş almasını sağlayın.İlkbaharın taze çiçekleri ile mekanlarınıza taşıyın.
Eğer evinizin etrafına bir bahçe düzenleme imkanınız varsa küçük yada büyük farketmez hiç durmayın .Güzel bir bahçe evinize akan Feng Shui kötü enerjileri (Sha Chi) evinize girmeden yok eder. Uğurlu enerjileri bulup ve onları güçlendirmek için Feng Shui’de kullandığımız ‘Beş Element’ teorisine de hakim olmak gerekir. Örneğin bahçenizin Kuzeydoğu yönü sizin ‘Eğitim ve Kişisel Gelişim’ yönünüzdür ve bu yönde istenilen Feng Shui elementi ‘Toprak’ elementidir. O zaman bu yöne Zen bahçelerinde olduğu gibi güzel kayalardan (Toprak Elementi) oluşan bir formasyon uygulanabilir.
Bahçenizde bir Su görüntüsü oluşturmak isterseniz; bu bir süs havuzu, şelale veya fıskiye olabilir, Güneydoğu (Para&Zenginlik); Doğu (Sağlık&Aile) ve Kuzey (Kariyer&Hayat Yönü) harika yönlerdir. Bahçe yollarınızı tasarlarken yumuşak, kavisli ve kıvrımlı olmalarını sağlayın ki Chi enerjisi yumuşakça aksın. Keskin ve sert hatlardan kaçının zira; keskin hatlar doğada mevcut değildir.
Bahçenize uygulanan Feng Shui içinde bazı alınması gereken ince tedbirleri barındırır. Örneğin; içinde metal çanları olan bir su şelalesi bahçenizin Para&Zenginlik yönü olan Güneydoğuya konulabilir ya da bahçenizin Kuzey tarafına siyah metal bir kaplumbağa heykeli koyarsanız eviniz için mükemmel bir Feng Shui koruması yaratır.
Bahçenizde çocuklarınız için bir oyun alanı düşünüyorsanız Batı yönünü tercih edin . Batı ‘Çocuklar&Yaratıcılık’ yönüdür.
Havada nazikçe çıkardıkları ses son derece iyileştirici ve rahatlatıcı olan Rüzgar Çanları bahçelere çok yakışır. Değişik sembol ve figürlere sahip olup; hem bambu hem de metal olanları dükkanlarda kolayca bulacağınız bir üründür. Satın alırken sesi en güzel olanı; size en mutlu edeni alın.
Bahçenizde Feng Shui ritimlerini vurgulayan en önemli faktör renklerdir. Feng Shui de renkler ‘Beş Element’ teorisine göre kullanılır. Her renk ayrı bir yön ve elementle ilişkilidir ve o enerjileri vurgular ki bunlar bahçemize şifa, neşe ve armoni getirirler. Örnek vermek gerekirse; Güney yönü Ateş Elementiyle temsil edilir, anlamı; ün ve Şöhrettir. Neşe ve eğlenceyide temsil eder. Kırmızı ve mor renkte bitki ve çiçek koymak bu yönün enerjisini arttırır. Güneybatı ‘Toprak Elementi’ olup Evlilik ve Aşkı temsil eder.Bu yönde kullanılması gereken renk açık sarı tonlarıdır.
Bahçenizi, baktıkça size mutluluk veren doğal elementler, renkler ve malzemelerle destekleyin. Eviniz gibi bahçenizi de dağınıklıktan koruyun. Temiz ve bakımlı tutun. Bahçenizde ne kadar keyifli ve neşeli malzemeler kullanırsanız size o kadar keyif veren ve iyileştiren bir enerjiyle karşılık verir.